Sale!

FILIGRANI – Najgolemi Folk Hitovi (1994-2008) CD1 – Audio Album 2008 – Senator Music Bitola

300.00ден

ФИЛИГРАНИ – Најголеми Фолк Хитови (1994-2008) ЦД1 – Сенатор Мјузик Битола

15-ти Јубелејни Фолк *ФИЛИГРАНИ*

Значаен јубилеј со многу вредна фолк – продукција чиј квалитет може да биде репер за Македонските фестивалски изданија што го издига до самиот врв на Македонската фестивалска хиерархија во периодот од 1994-2007 год.
Стартуваше во 1994 година како Тетовски Фолк Филиграни за по 5 години од оправдани причини неговите творци и директори, музикологот Костадин Костадиновски и Катерина Стојановска Десковска го дислоцираат во Скопје под името Филиграни.
Како најведар и најраспеан, најавтентично ја негува Македонската свадбарска и староградска фолк традиција со извонредно богата продукција од околу 40 аудио 20цд со многу хитови, меѓу нив и неколку мегахитови кои се обнородија.

Благодарност до сите автори, пеачи и новинари.

Организатор на фестивалот ФИЛИГРАНИ и директори – Катерина и Зоран Десковски
Уметнички директор – Костадин Костадиновски
Пост-продукција – Ди Џеј Партимен

www.senator.com.mk

© ℗ 2008 Senator Music Bitola All rights reserved

Description

ФИЛИГРАНИ – Најголеми Фолк Хитови (1994-2008) ЦД1 – Сенатор Мјузик Битола 15-ти Јубелејни Фолк *ФИЛИГРАНИ* Значаен јубилеј со многу вредна фолк – продукција чиј квалитет може да биде репер за Македонските фестивалски изданија што го издига до самиот врв на Македонската фестивалска хиерархија во периодот од 1994-2007 год. Стартуваше во 1994 година како Тетовски Фолк Филиграни за по 5 години од оправдани причини неговите творци и директори, музикологот Костадин Костадиновски и Катерина Стојановска Десковска го дислоцираат во Скопје под името Филиграни. Како најведар и најраспеан, најавтентично ја негува Македонската свадбарска и староградска фолк традиција со извонредно богата продукција од околу 40 аудио 20цд со многу хитови, меѓу нив и неколку мегахитови кои се обнородија. Благодарност до сите автори, пеачи и новинари. Организатор на фестивалот ФИЛИГРАНИ и директори – Катерина и Зоран Десковски Уметнички директор – Костадин Костадиновски Пост-продукција – Ди Џеј Партимен www.senator.com.mk © ℗ 2008 Senator Music Bitola All rights reserved